Ingredienser

600 g lammekjøtt
100 g skoldede mandler
200 g kikerter, tørket eller på boks
300 g løk
400 g gulrøtter
2 egg
1 lite knippe koriander
1 sitron
1 ts kanel
½ g safran
2 liter hønsebuljong av terning
3 ss olje
1 ss smør
salt
pepper

Tilberedning

Hvis du bruker tørkede kikerter, må disse legges i bløt kvelden før.

Skrell og skjær opp løken. Skold mandlene (etter å ha dyppet dem i kokende vann).

Skyll og sil vannet fra kikertene. Varm oljen og smøret i en tykkbunnet gryte. Fres to av løkene og mandlene på svak varme, strø over med kanel.

Bland ut safranen med litt varm buljong og hell det i gryten sammen med resten av buljongen. Hell i kikertene, noen korianderkvister, noen pepperkorn og en klype salt. La det koke under lokk i 1 time.

Forbered kjøttbollene: Mal eller hakk kjøttet i en kjøkkenmaskin, skyll og hakk koriander. Bland kjøtt, koriander, resten av løken fint hakket, egg, salt og pepper. Form kjøttbolene.

Skrell og skjær gulrøttene i biter. Legg gulrøttene i suppegryten når suppen har kokt i 45 minutter. La det koke i 15 minutter, legg i kjøttbollene og la det hele småkoke i 20 minutter.

Hell opp suppen i en varm suppeskål, drypp over litt sitronjuice og klipp fersk koriander over før det serveres.