250 g tørre kikerter
1 stor løk
1 gulrot
5 ss olivenolje
salt
nykvernet svart pepper
10-12 stilker bladpersille eller vanlig persille
1 sitron
Skyll kikertene under rennende kaldt vann. Ha dem i en bolle og la dem ligge i bløt natten over i rikelig med kaldt vann.
Sil av bløtevannet, skyll kikertene og ha dem i en stor kasserolle. Hell på 1 ½ liter vann, kok opp og la kikertene koke på svak varme i ca 1 time.
Skrell løk og gulrot i mellomtiden. Hakk løken og skjær gulroten i små terninger. Ha løk, gulrot og olje i kasserollen når kikertene har kokt i 1 time. Kok suppen i 30 minutter til, eller til kikertene og grønnsakene er møre.
Smak til suppen med salt og pepper. Skyll persillen, finhakk bladene og ha dem i suppen. Skjær sitronen i båter. Server suppen med sitronbåter ved siden av slik at hver enkelt kan smake til suppen med sitronsaft.