200 g frisk sopp
1 purre
1 hvitløkfedd
1 gulrot
50 g knollselleri
1 dl grønne erter
1 1/2 l grønnsak- eller soppbuljong
1 ts salt
olje til steking
1 egg
Rens sopp og skjær i strimler. Fordeles i kald stekepanne. Settes på varm plate og varmes opp. Senk varmen og la soppvæsken få koke inn. Tilsett olje og stek soppen lett. Settes til side.
Vask purre og skjær i strimler. Skrell og hakk hvitløk. Fres det sammen i olje i en suppekjele.
Skrell gulrot og knollselleri. Strimle det oppi suppekjelen og la alt frese sammen. Hell på buljong, og la alt få koke opp. La det putre videre ca 5 minutter. Tilsett sopp og erter. Smak til med salt. La det få et nytt oppkok. Smak til.
Like før servering vispes egget ned i suppen. Rør med gaffel så det danner seg tynne eggestrimler.