Ingredienser
250g asiatiske nudler 3 grillede kyllingklubber 2 gulrøtter 1 rød paprika 200 g sukkererter 2 salatløk (eller 10 cm purreløk) 1 ts revet fersk ingefær 1 hvitløksfedd 2 ss soyaolje salt 3 ss olje 1 ss honning
Tilberedning
Kok nudlene etter anvisning på pakket, og avkjøl under rennende vann. Riv skinnet av kyllingklubbene og del dem i biter. Skrell gulrøttene og kjern ut paprika, skjær dem i små biter. Skyll sukkerertene. Kok dem i 1 minutt og skyll i rennende kaldt vann. La de renne godt av. Rens løken (purren) og skiv tynt. La dressingen: Skrell ingefær og hvitløk. Riv og ha i en skål. Hell i soyasaus og honning og rør til honningen har løst seg opp. Smak til med en aning salt. Rør i oljen. Legg opp nundler, kylling og grønnsaker på et fat og ha dressingen over.

Mer om: Kinesisk nudelsalat

Kinesisk nudelsalat er en populær rett full av duftende smaker og friske ingredienser. Dette er en allsidig rett som kan tilpasses til ulike smaker og preferanser, og hver region i Kina har sin unike vri på nudelsalaten. Flere regioner foretrekker en søt og syrlig variant, mens andre går for en mer krydret variant.

En hovedingrediens i kinesisk nudelsalat er ofte sobanudler, som er laget av bokhvete. Disse nudlene er kjent for sin robuste tekstur og rike smak, som fungerer bra med de forskjellige sausene som brukes i retten. Andre vanlige nudelvarianter som blir brukt inkluderer glassnudler og egg nudler, begge bringer en unik tekstur og fart til retten.

Ulike grønnsaker legges ofte til nudelsalaten for å legge til tekstur og ernæringsverdi. Tradisjonelle ingredienser kan inkludere tynne strimler av agurk, revet gulrot, hakket vårløk og knust hvitløk. Disse grønnsakene blandes med nudlene og er ofte kledd med en smakfull saus, som soyasaus, sesamolje eller en krydret chili saus.

Kjøtt og tofu er også populære tilsetninger til en kinesisk nudelsalat. Grillet kylling, stekt biff, scampi eller tofu kan tilsettes retten for å øke proteininnholdet. Disse proteinkildene er ofte marinert på forhånd for å gi ekstra smak.

Til slutt er det viktig å legge merke til at kinesisk nudelsalat ofte serveres kald. Dette gjør den til en utmerket sommerrett, men den kan også nytes året rundt. Presentasjonen av retten er også viktig i kinesisk matlaging, så nudelsalaten er ofte lagt ut vakkert på en tallerken for å fremheve de varierte fargene og teksturene til ingrediensene.