Ingredienser:
2 egg
1/2 kopp hvetemel
1/4 ts malt ingefær
3/4 kopp melis
1/4 ts salt
1/4 kopp smeltet smør
(1 kopp er ca 2,5 dl)
Tilberedning:
Visp eggene, tilsett melis. Tilsett så resten av ingrediensene. Hell røren i skjeer på bakepapirkledt stekebrett, og bre dem ut til sirkler ca 7-8 cm i diameter. Stek ved 150 grader i 12 minutter. Løft én kake om gangen (resten lar du stå i varm ovn i mens, jobb raskt før kaken stivner) og brett over en blyant e.l. Dra blyanten vekk og legg i spådommen. Brett i to igjen og avkjøl til den er stivnet. Gjør det samme med resten av kakene.
Jeg har akkurat bakt en hel haug med Lykkekaker.. Kranglet lenge med de i ovnene og fikk de ikke til, men.. så kom jeg på krumkakejernet mitt.. 😀 Kakene fikk riktig nok litt mønster, men de ble tynne, gyllne, sprøe og helt topp!! SKal dele de ut i klassen i morgen da jeg skal presentere noe fra Kina.. hadde lyst og bringe en liten del av Kina til dette og hva er vel enklere, artigere enn Lykkekaker! Tusen takk!! 😀