Ingredienser:

Vanilje Cupcakes:
250 g smør
4 dl sukker
6 dl hvetemel
4 store egg
2 dl melk
3 ts bakepulver
1 ts vaniljeessens

Vanilje Buttercream:
250 g smør
1 dl melk
2 ts vaniljeessens
12-16 dl melis
konditorfarge – gjerne ulike farger

Pynt:
kakestrøssel – gjerne ulike typer

Tilberedning:

Pisk smøret mykt. Tilsett sukkeret og pisk i ca 3 minutter til du får en meget luftig smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen og pisk godt mellom hvert. Pisk inn vaniljeessensen. Sikt sammen mel og bakepulver. Bland dette inn i smørkremen vekselsvis med melken. Bruk mikser, men ikke pisk lenger enn nødvendig for å få deigen godt blandet.

Ha papirformer i muffinsbrett (cupkacesbrett). Fordel deigen i formene til de er ca 3/4 fulle. Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 20-25 min. Avkjøl muffinsene i formen i 15 min. Løsne dem forsiktig og ta dem ut av muffinsbrettet. La de bli helt kalde.

Til vaniljesmørkremen piskes mykt smør, vaniljeessens, melk og 4 dl av melisen i 3-5 minutter på middels hastighet. Smørkremen skal da være luftig og smidig. Tilsett mer melis, 2 dl av gangen, og pisk ca 2 minutter mellom hver gang, til smørkremen er tykk og har god smørekonsistens.

Hvis du vil ha forskjellig farge på toppen av muffinsene, må du fordele smørkremen i ulike skåler og farge dem hver for seg med litt konditorfarge.

Smør kremen på toppen av cupcakene. Du får den karakteristiske fasongen ved å først smøre et tykt lag over hele muffinsene med en smørekniv. Ta så kniven og lag en grop i spiralmønster på hver muffins. Jevn til kantene. Dryss over ulike typer kakestrøssel. Sett muffinsene i kjøleskapet, slik at kremen stivner.

Porsjoner:
24 stk

Cupcakes er det nye nå og er en av de mest populære småkakene. Mye pga tv-programmer og annen omtale i media. I Norge heter der gjerne muffins, men vi forbinder gjerne muffins med mere tradisjonelle norske kaker, ikke med superpyntede kaker som vi ser fra USA, som da blir kalt cupcakes.

(Besøkt 34 897 ganger, 2 besøk i dag)