Ingredienser:
400 g skreifilet
1/4 stk sitron
salt og pepper
olje
Gulrotpuré:
500 g gulrot
1-2 ss smør
1 ts ingefær, frisk
1 ss sitronsaft
salt og pepper
Sjysaus:
3 ss smør, usaltet
1 ss soyasaus
1 fedd hvitløk
balsamicoeddik
sitronsaft
Tilbehør:
1 stk squash
salt og pepper
Tilberedning:
Sett stekeovnen på 180 grader.
Skjær skrei i serveringsstykker, press saften av sitron over og krydre lett med salt og pepper.
Ha litt olje i en ildfast form, legg fiskestykkene i formen med skinnsiden opp. Stek i ca. 10-15 minutter, avhengig av hvor tykke fiskestykkene er.
Gulrotpuré:
Kok gulrøttene møre i saltet vann. Hell ut nesten alt kokevannet, men la det være et noen spiseskjeer igjen.
Mos gultøttene i kjelen sammen med smør og revet ingefær.
Varm opp og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Sjysaus:
Smelt usaltet smør i en kjele til det nesten er nøttebrunt.
Tilsett soyasaus, finhakket hvitløk, noen dråper balsamicoeddik og sitronsaft.
Tilbehør:
Del squash på langs i tykke skiver.
Stans ut små hjerter og damp dem i litt lettsaltet vann i ca. 2-3 minutter.
Server bakt skrei med gulrotmos, soyasjy og dampede squashjerter.
Porsjoner:
2 porsjoner