* 2 kg svinekjøtt eller lammekjøtt (vi brukte svinekjøtt)
* rød- og hvitvinseddik
* hvitvin
* 6 – 8 hvitløksfedd
* 4 laurbærblad
* chili, cayennepepper og oregano
* 2 neper
* 2 loff
* 8 – 10 poteter
* 1 flaske billig hvitvin
* smør til steking
Kutt kjøttet i terninger (3×3 cm). Legg kjøttet i en bolle og hell 1,5 dl 50/50 deler av rød- og hvitvinseddik over kjøttet. Hell deretter over hvitvin til det dekker kjøttet. Legg oppi hvitløksfedd og laurbærblad. Dekk til bollen og la det stå kjølig i 2 døgn. Ta deretter kjøttet og svi det lett brunt i en stekepanne slik at de får en fin skorpe. Finn fram en gryte, og legg kjøttbitene lagvis med tynne skiver nepe og poteter skjært i små firkanter imellom. Krydre med chili, cayennepepper og oregano. Hell deretter over marinaden. Kutt loffen i skiver og legg disse opp i gryta. Hell deretter over en flaske hvitvin, og la det koke i ca. 30 minutter – 1 time. Smak til med salt.
Anretning:
Serveres i dyp tallerkner, gjerne med brød til.