Ingredienser
500 gr. kjøttdeig 1 ts salt 1 ½ ss potetmel 1 ½ ss hvetemel 1/5 ts pepper ca. 2 ½ dl. melk eller buljong 1 egg
Tilberedning
Bland salt og pepper godt inn i kjøttdeigen. Deretter egget og melsortene, spe så med væsken litt om gangen. En kjøttdeig som har vært dypfryst, vil ikke alltid binde væsken likegodt, og da må man spe med litt mindre mengde væske. Kjøttfarsen kan godt stå i kjøleskapet en stund før steking. Eggerøre: 3 egg 3 ss vann eller fløte (ikke melk) ¼ ts salt ørlite pepper litt finklippt gressløk eller purreløk Pisk alt lett sammen for hand. Ha 1 ss margarin i en varm stekepanne. Tøm røren i panna og skyv massen inn mot midten til alt er stivnet, pass på så ikke eggerøren blir for brun, skru da ned varmen litt. Form så kjøttfarsen til en flate på en fuktet fjøl. Fordel eggerøren langs midten av farsen. Rull farsen sammen til et brød. Legg det i en ildfast form. Stek det på nederste rille, 180 grader i ca. 45 minutter til overflaten er brun. TIPS: Potetbåter kan pensles med olje, drysses med salt og pepper, og legges rundt kjøttbrødet før formen settes i ovnen. Eller du kan servere med hvitt brød og en salat.

Mer om Kjøttbrød med eggerøre

Kjøttbrød med eggerøre er en kombinasjon av to hjemmekoselige retter som er elsket av mange. Opprinnelig er dette klassiske norske retter som begge byr på høy næringsverdi og rike smaker. Sammen danner de en helhetlig, smaksrik og næringsfull måltid. I denne teksten skal vi utforske en ny tilnærming til disse velkjente rettene, og oppdag hvordan du kan ta en ny vri på kjøttbrød og eggerøre.

Kjøttbrødet er en rustikk rett, laget av kjøttdeig, egg, løk og krydder. I vår nye vri på denne tradisjonelle retten, foreslår vi å tilsette litt finhakket bacon i kjøttdeigen for å tilføre ekstra smak og en herlig, røkt aroma. Dessuten kan man også tilsette litt finhakket chili for ekstra zing, eller kanskje litt revet ost for et fyldigere sluttresultat. Uansett hvilken variant du velger, bør kjøttbrødet stekes i ovnen til det er godt gjennomstekt og har en deilig, gyldenbrun skorpe.

Eggerøren som akkompagnerer kjøttbrødet er også åpen for eksperimentering. En klassisk eggerøre lages ved å vispe eggene lett, tilsette litt melk, og steke det forsiktig på lav varme til det såvidt har stivnet. Men for å virkelig gi eggerøren en boost, hvorfor ikke prøve å tilsette litt finhakket vårløk, en skvett fløte for ekstra kremethet, eller kanskje til og med litt revet trøffel for en luksuriøs vri!

Servering av kjøttbrød med eggerøre kan også varieres. Mange liker å servere det med klassiske tilbehør som stekte poteter og ketchup på siden. Men for å gjøre denne kombinasjonen mer spennende, kan du servere kjøttbrødet med en krydret tomatrelish og skive av rugbrød. Eggerøren kan serveres på en seng av spinat salat eller med friske tomater for en lys, sunn kontrast til det rike kjøttet.

Til slutt er det verdt å nevne at det ikke finnes noen fast regel for hvordan man lager kjøttbrød med eggerøre. Dette er retter som kan varieres i det uendelige, og det er bare fantasien som setter grenser. Så neste gang du planlegger å lage kjøttbrød med eggerøre, hvorfor ikke utfordre deg selv og prøve en ny vri på disse tradisjonelle rettene.

Dette er den nye tilnærmingen til de klassiske norske rettene – kjøttbrød med eggerøre. Håper at det gir deg inspirasjon til å prøve nye smaker og sammensetninger. God matlaging!.