500 gr. kjøttdeig
1 ts salt
1 ½ ss potetmel
1 ½ ss hvetemel
1/5 ts pepper
ca. 2 ½ dl. melk eller buljong
1 egg
Bland salt og pepper godt inn i kjøttdeigen. Deretter egget og melsortene, spe så med væsken litt om gangen.
En kjøttdeig som har vært dypfryst, vil ikke alltid binde væsken likegodt, og da må man spe med litt mindre mengde væske. Kjøttfarsen kan godt stå i kjøleskapet en stund før steking.
Eggerøre:
3 egg
3 ss vann eller fløte (ikke melk)
¼ ts salt
ørlite pepper
litt finklippt gressløk eller purreløk
Pisk alt lett sammen for hand. Ha 1 ss margarin i en varm stekepanne. Tøm røren i panna og skyv massen inn mot midten til alt er stivnet, pass på så ikke eggerøren blir for brun, skru da ned varmen litt.
Form så kjøttfarsen til en flate på en fuktet fjøl. Fordel eggerøren langs midten av farsen. Rull farsen sammen til et brød.
Legg det i en ildfast form. Stek det på nederste rille, 180 grader i ca. 45 minutter til overflaten er brun.
TIPS:
Potetbåter kan pensles med olje, drysses med salt og pepper, og legges rundt kjøttbrødet før formen settes i ovnen. Eller du kan servere med hvitt brød og en salat.