Ingredienser

750 gr. poteter

1 løk

3 hardkokte egg

1 ss. margarin

500 gr. kjøttdeig

1 boks knuste tomater

3 ss. mild chilisaus

1 terning kjøttbuljong

( 1-2 fedd/båter hvitløk, presset)

2 ss. hakket persille

1 ts. paprikapulver

½ ts. salt

2 krm. pepper

Tilberedning

Skrell potetene og skjær dem i skiver. Hakk løken og del eggene i skiver.

Smelt margarinen i en kjele og fres løken i et par minutter. Bland i kjøttdeigen og la den frese til den har fått farge.

Bland i tomater, chilisaus, buljongterning, hvitløk, persille, paprikapulver, salt og pepper.

La det koke i noen minutter. Smak til og kryddre evt. mer.

Legg halvparten av potetskivene i en smurt, ildfast form. Strø over litt salt og pepper. Hell over kjøttsausen og legg på eggeskivene.

Legg på resten av potetene og strø over litt paprikapulver.

Stek gratengen i midten av ovnen, ved 175 grader i ca. 45-50 minutter, eller til potetene er myke.

Det smaker også veldig godt med litt reven ost på toppen mot slutten av steketiden.

Server gratengen med baguette og en grønn salat.