750 gr. poteter
1 løk
3 hardkokte egg
1 ss. margarin
500 gr. kjøttdeig
1 boks knuste tomater
3 ss. mild chilisaus
1 terning kjøttbuljong
( 1-2 fedd/båter hvitløk, presset)
2 ss. hakket persille
1 ts. paprikapulver
½ ts. salt
2 krm. pepper
Skrell potetene og skjær dem i skiver. Hakk løken og del eggene i skiver.
Smelt margarinen i en kjele og fres løken i et par minutter. Bland i kjøttdeigen og la den frese til den har fått farge.
Bland i tomater, chilisaus, buljongterning, hvitløk, persille, paprikapulver, salt og pepper.
La det koke i noen minutter. Smak til og kryddre evt. mer.
Legg halvparten av potetskivene i en smurt, ildfast form. Strø over litt salt og pepper. Hell over kjøttsausen og legg på eggeskivene.
Legg på resten av potetene og strø over litt paprikapulver.
Stek gratengen i midten av ovnen, ved 175 grader i ca. 45-50 minutter, eller til potetene er myke.
Det smaker også veldig godt med litt reven ost på toppen mot slutten av steketiden.
Server gratengen med baguette og en grønn salat.