Ingredienser
400g Kjøttdeig/karbonadedeig 1 pakke Bacon 1 stor Løk 1 boks knuste tomater 1 liten boks Tomatpuré 2-3 ss crème fraiche Estragon 1 Krydderblokk m/basilikum og timian Litt sukker Nymalt pepper Olivenolje til steking
Tilberedning
Grovhakk løk og surr i en gryte til den begynner å bli myk, men ikke brun. Tilsett baconbiter. La steke ett par min før du tilsetter kjøttdeigen. Stek til kjøttdeigen er gjennomstekt. Tilsett tomater, pure og krydderblokk. Ha oppi en dæsj med sukker. Smak til med Crème Fraiche og krydder.

Mer om Kjøttsaus til Pasta

I den kulinariske verden er det knapt noen mer klassiske kombinasjoner enn pasta og kjøttsaus. Kjøttsaus har sine røtter i det italienske kjøkkenet, spesielt i regionene Bologna og Napoli, hvor den er en uunnværlig del av den lokale gastronomien. Enten det er til spaghetti, lasagne eller cannelloni, gir kjøttsausen retten dybde, rikdom og en forførende aroma som gjør pastaretten umulig å motstå.

Kjøttsaus til pasta lages ofte med okse- eller svinekjøtt, men noen versjoner inkluderer også lam eller viltkjøtt. Man kan også eksperimentere med forskjellige typer kjøtt, slik som pancetta, chorizo eller enda andebryst for å gi sausen en unik og spennende smak. Kjøttet brunes først for å frigjøre sin robuste smak, og deretter kokes det langsomt med tomater, løk, hvitløk og urter til det blir saftig og mørt.

En annen viktig komponent i kjøttsaus er vin. Vin brukes til å deglasere pannen etter at kjøttet er brunet, hvilket frigjør alle de herlige smakene som har festet seg til bunnen av pannen. Hvitvin gir et lysere hint av syrlighet, mens rødvin gir en mer intens, robust smak. Det er også vanlig å tilsette litt sukker for å balansere syrligheten i tomatene, samt salt og pepper for å forsterke de andre smakene.

Kjøttsaus til pasta er enkel å lage, men krever litt tid for å utvikle sin fulle smak. Den kan lages enten på komfyren, i ovnen, eller i en slow cooker for jevn og langsom matlaging. Hvis du foretrekker en rikere og mer kompleks saus, kan du tilsette litt fløte eller melk mot slutten av tilberedningen. Dette vil gi sausen en mild og fløyelsaktig tekstur.

Til slutt er det viktig å velge riktig type pasta til kjøttsaus. Tradisjonelt sett blir kjøttsaus servert med pasta med en ru overflate slik at sausen har noe å ‘feste’ seg på. Spaghetti, tagliatelle, pappardelle eller rigatoni er gode valg. Den ferdige sausen skal være tykk og sjenerøs, og rikelig med revet parmesanost på toppen er et must.

Alt i alt er pasta med kjøttsaus en allsidig og velsmakende rett som kan tilpasses til enhver smak. Ved å eksperimentere med forskjellige ingredienser og teknikker kan du utvikle din egen unike versjon av denne evig populære klassikeren. Bon appétit!.