Ingredienser

400 g sandskjell (almejas)
100 g sjampinjonger
1 løk
150 g gulrøtter
150 g grønne bønner
1 kopp fiskekraft
1 dl matfløte
1 skje frisk, hakket basilikum
30 g smør
Litt svart pepper, salt

Tilberedning

Det er alltid smart å legge sandskjellene i rikelig vann med salt (et par skjeer), så de slipper eventuelle sandrester. La dem ligge i vann en time eller to og vask dem godt deretter.

Skrell, vask og hakk bønner og gulrøtter i staver. Rens og skjær sjampinjongene i skiver og løken i ringer. Kok bønner og gulrøtter i fosskokende vann med salt til de er så vidt møre, og sil dem. I en stekepanne med godt varmet olje, steker man skjellene lett i fire minutter, og siler av overflødig olje. Ta nå en kjele og stek løk og sjampinjonger. Når de er gyldenbrune, hell fiskekraften i, og la det koke til halve mengden er redusert. Tilsett fløte, grønnsakene, skjellene og basilikum. La det koke fem minutter til, og smak med salt og pepper etter smak.