Ingredienser

5 dl fløte
200 g Treviso-ost, eller en god muggost
1 kg gode sopp (f.eks. østersopp, steinsopp, sjampinjong)
150 revet ost
1 kg spinat
2,5 dl bechamel-saus
Potetmos til pynt
250 g smør
6 stk solomillo (indrefilet-stykker)
1 dl Portvin

Tilberedning

Rens og skjær soppen i fine skiver, og stek lett i smør på middelsterk varme til de er så vidt gylne (5 minutter). Gjør det i flere omganger om du ikke har en stor nok panne, og legg de på et fat. Legg all soppen i panna, og tilsett osten rørt i portvinen pluss fløten. La det putre i 30 minutter til det er redusert til halve.
Kok spinaten til de er ferdige (15-20 minutter). Sil væsken godt, og fordel i 6 flate hauger på et stort ovnsfat. Legg litt bechamel og revet ost oppå dem, og la det gratineres til det er gyllent.
Stek indrefiletene med veldig lite olje. Ta ut spinaten, og server sammen med kjøttet og sausen. Tallerkene kan pyntes med potetmos og krutonger, og det kan eventuelt serveres med ovnsstekte poteter eller lignende til.

Denne oppskriften ble en absolutt fulltreffer i Matsider-redaksjonen, og kan absolutt anbefales for en deilig smaksopplevelse. Kokken hadde ikke Treviso-ost for hånden, så Tresviso-ost ble byttet med en moden, dansk blåost, som gjorde at smaken ble kanskje en anelse for tam, men ble derimot hilst velkommen av barnegaflene. Bechamelsausen ble byttet ut i siste liten med grønnpeppersaus, med stor hell. Som alltid, er råvarekvaliteten avgjørende for resultatet, og det kan lønne seg å ta en liten runde for å finne den beste indrefileten.