2 ½ dl. melk
250 gr. margarin
ca. ½ kg. hvetemel
40 gr. gjær
3 ss. sukker
1 ts. kardemomme
1 ss. sukker
1 ts. kanel
rosiner
Lunk melken til 37 grader. Rør gjæren ut i melken. Smelt margarinen.
Tilsett margarinen (som ikke må være for varm), og sukkeret.
Bland i kardemomme og hvetemel.
Hev deigen tildekket minst 30 minutter.
Når deigen er ferdig hevet kjevles den ut til et rektangel, ca.1/2- 1cm. tykk.
Dryss oppå sukker, kanel og rosiner. Rull leiven sammen.
Klipp så snitt i deigen, som brettes som en flik til hver side.
Etterheves ca. 30 minutter (tildekket).
Pensles med sammenpisket egg og drysses med perlesukker.
Stekes 200 grader, midterste rille, ca. 15-25 minutter.
Grei kake, men deigen hadde VELDIG mye smør og det var lite sukker og kanel i oppskriften så måtte bruke mer enn den sa. Kommer nok ikke til å bruke denne oppskriften neste gang.