Ingredienser

• 2 dl vann
• 1/2 kg sukker
• 8 plater gelatin
• 2 ts vaniljesukker
• 1 plate kokesjokolade
• 60 gr Delfia kokosfett
• 30 gr syltevoks
• Kokos

Tilberedning

2 dl vann og 1/2 kg sukker kokes i 12 minutter og avkjøles til ca 40°C. 8 plater gelatin (hvit) bløtes i kaldt vann i 10 minutter, krystes godt og has i en kjele med 1 dl kokende vann. Ta kjelen av platen og rør til gelatinen er oppløst. Sett dette til avkjøling en liten stund.

Sukkerlaken, gelatinoppløsningen og 2 ts vaniljesukker piskes meget godt, til en fast krem. Kremen settes med skje på godt smurt papir. La bollene stå i ca 1/2 time – kanskje litt mer – til de er stive.

1 plate kokesjokolade, 60 gr Delfia kokosfett og 30 gr syltevoks smeltes i vannbad. Ta kremtoppene med to gafler og rull dem først i sjokoladen og til slutt i kokos.
Kokosbollene bør oppbevares i tett boks et kjølig sted.