Ingredienser

12 ferskvannskreps

1 ss olivenolje
1 ts pepper, hel sort
1 ts tomatpuré
2 sjalottløk, i skiver
2 hvitløksfedd, knuste
1 dl konjakk
7 dl hvitvin, tørr
2 1/2 dl crème fraîche
Dill, finhakket
Salt

8 små asparges

Tilberedning

Legg kreps 15 min i fryser, slik at den «sovner». Vri hodet av halen. Legg hodene over i noe ildfast og tørk skallene 15 min i ovn på 160 °C.

Varm opp en kjele med olivenolje. Fres hodene i oljen. Tilsett pepper, tomatpuré, sjalottløk og hvitløk. Ha i konjakk. Gå et stykke unna kjelen og hiv oppi en fyrstikk. La det brenne i 30 sek. Hell i hvitvin. Kok opp og la det småkoke i 30 min.

Sil vekk hodene. Tilsett crème fraîche. Smak til med dill og salt. Legg i krepsehalene og la dem trekke i 20 min i suppen. Tilsett asparges de siste tre min. Pynt med dill.

Servér med nystekt brød ved siden av.