Ingredienser

2 store krabber
200 g rundkornet ris

1 dl hvitvin
4 dl fiskekraft
Safran
1/2 dl olivenolje
1 løk
1 fedd hvitløk
1 gul paprika

Tilberedning

Fres løk, paprika og hvitløk i olje. Ha ris og safran i kjelen, følg på med hvitvin og fiskekraft. La stå helt i fred på plate med svak varme i 14-18 minutter, til væsken er fordampet og du hører det begynner å “knitre” i bunnen. Først da skal du røre – men bare én gang! Her kan du varierere med å blande i grønn asparges eller annet godt du har for hånden.

Kok krabben hvis du ikke har kjøpt den kokt. Bank klørne så de sprekker, men ikke går i oppløsning. Åpne krabben, ta ut kjøtt og rogn. La paven sitte. Ha krabbekjøttet i paellaen og bland. Smak til med salt og pepper. Krabbekloen legger du på toppen.