Hvis du er typen som synes ett eple og litt müsli er mere en nok for å starte dagen, kan nok den tradisjonelle engelske frokosten bli litt i overkant. Når jeg tenker meg om, så kan den vel bli litt i overkant for de fleste. I hvert fall hvis du inntar den daglig. Noen rykter sier at den var opprinnelig laget for engelske gruvearbeidere og andre med tungt kroppsarbeid, og det passer den nok best til, hvis du ikke har et spesielt ønske om i løpet av kort tid rulle til kontoret.

Av og til derimot kan man ønske seg denne bomben. Etter en litt fuktig natt på byen når jeg besøker Storbritannia. er en skikkelig engelsk frokost en obligatorisk del av formiddagen på hotellet. Eller jeg kan finne på å lage den selv, på eget kjøkken her hjemme i Norge. Men det blir gjerne på en fridag og såpass lang utpå dagen at det nok betegnes som lunsj. Problemet her i Norge er at det er en ingrediens jeg ikke kan finne her, og som gjør at måltidet ikke kan betegnes som helt perfekt. Det skal jeg komme tilbake til.

Hva skal så en perfekt porsjon av full engelsk frokost bestå av?  Sikkert delte meninger, men her er hvordan den ser ut i min verden.

Egg. Det blir ikke engelsk frokost uten egg og de skal ideelt sett være posjerte. Personlig godkjenner jeg også at de er stekt, men helt egentlig er det posjert som gjelder. Det påstås også at eggerøre kan brukes, men det får komme i tillegg spør du meg.

Bacon. I England serveres baconet i tykkere skiver en vi er vant til her i landet, men jeg har funnet ut at skogsbacon kan brukes. Eventuelt skjære opp baconet selv.

Stekte tomater og sopp hører med. Selv tar jeg gjerne dette sammen opp i en ildfast form, tilsetter en god klatt smør og setter det hele inn i stekeovnen.

En boks med tomatbønner behandles gjerne på samme måten og havner ved siden av i stekeovnen. I en egen ildfast bolle. Dette med bønner i tomatsaus er nok litt omstridt da noen mener at dette hører mer hjemme i det amerikanske kjøkken, men når de fleste engelskmenn jeg har pratet med godtar det, så har gjør jeg det også. Og et lite triks jeg lærte av en matkjenner fra Manchester. Rør inn en kladd godt smør. Gjør underverker med en allerede god smak.

En skive blodpudding eller blodpølse hører også til. Og toast selvfølgelig. Enten fra brødristeren eller smørstek noen brødskiver i stekepanna. En skive potetkake kan også tilføres, men da får man det som kalles irsk frokost Appelsinjuice og te er den tradisjonelle drikken til en slik frokost, men i min verden byttes te ofte ut med kaffe. Salt, pepper og ikke minst HP saus bør alt stå på bordet når frokosten serveres

Og så til det norske problemet med full engelsk frokost. Pølser. Noe av det viktigste i denne frokosten. Gode feite engelske frokostpølser. Jeg finner dem ikke i Norge, så er det noen der ute som vet om noe om hvor eventuelt disse kan kjøpes her i landet, så si endelig i fra.  I mellomtiden får det bli vossakorv eller smårettpølser i min engelske frokost.