Ingredienser: 3 egg 1 kopp hvetemel 1 kopp potetmel 1 kopp sukker 1 kopp vann 1 kopp smør (smeltet) Tilberedning: Visp egg og sukker til luftig eggedosis. Sikt inn hvetemel og potetmel. Hell i vann og smeltet smør, røres til en jevn masse. Røren er ganske tynn, du kan eventuelt spe med litt vann underveies. Hell en liten øse røre på jernet- obs! kke for stor porsjon. Ikke smør jernet- det holder med smøret som er i røren. Ta kakene av jernet og rull de rundt krumkakeformen- Du kan også sette de forsiktig i en passe stor kopp- egner seg spesielt dersom du skal servere krumkakene som dessert. Server krem med multer i krumkakene- det er kjempegodt. Men ellers kan du bruke det meste- aprikos- bringebær- alt etter smak og behag. Porsjoner: ca 30 kaker

Mer om Krumkaker

**Historien bak Krumkaker**

Krumkaker, en langvarig tradisjonell del av det norske julebordet, har en interessant historie. Opphavet til krumkaker er ikke nøyaktig kjent, men det er antatt at konseptet kan ha sine røtter i oldtidens Hellas, hvor et lignende bakverk ble laget med bruk av glødende kull. Når denne teknikken kom til Norge, er usikker, men krumkaker har vært en del av norske juletradisjoner i hundrevis av år.

**Krumkakejernet**

En viktig del av å lage krumkaker er krumkakejernet. Krumkakejernet som vi kjenner i dag, har endret seg mye gjennom tidene. De første krumkakejernene var ofte av støpejern og ble holdt over åpen ild. Med tiden ble håndholdte jern erstattet av elektriske, noe som har gjort det mye enklere å lage krumkaker. I dag kan du lett finne forskjellige design og varianter av elektriske krumkakejern i butikkene.

**Oppskriften på Krumkaker**

Når det gjelder oppskriften på krumkaker, kan den også variere betydelig. Noen kan insistere på å bruke bare de mest tradisjonelle ingrediensene, som hvete, sukker, kardemomme, egg, og smeltet smør, mens andre kan prøve å eksperimentere med nye smaker. Det er heller ikke uvanlig å se oppskrifter som inkluderer tillegg av nøtter eller til og med sjokolade til krumkakedeigen.

**Servering av Krumkaker**

Tradisjonelt blir krumkaker servert med litt pisket krem eller multekrem på innsiden og ruller det deretter til en kremmerhusform før servering. Men i dag kan du se mange forskjellige varianter av krumkaker, med fyll som varierer fra sjokolademousse til bærkompott. Noen ganger blir de til og med servert som iskjeks, med en kule iskrem inni.

**Krumkakers popularitet**

Krumkaker er ikke bare elsket i Norge, men har også vunnet popularitet på tvers av de skandinaviske landene gjennom årene. Den unike blandingen av søte, krydrede smaker og sprø tekstur gjør disse vaffel-liknende kaker en favoritt blant folk i alle aldre. De er ofte sett på som en nødvendig del av feiringer og høytider. Deres popularitet har også vokst i land som USA og Canada, hovedsakelig blant de med skandinavisk arv.

Krumkaker er et flott eksempel på hvordan tradisjonelle norske matvarer har blitt bevart og elsket gjennom tidene. Ved å omfavne endring og innovasjon, har denne gamle oppskriften klart å holde seg relevant og deilig for nye generasjoner. Det er ingen tvil om at krumkaker vil fortsette å glede ganer over hele verden i mange år fremover.