Kylling chop suey

Tid: Ca 10-15 min   Du trenger til ca 2 personer: 2 kyllingfileter Wok blanding (en grønnsaks pose fra findus) Wok mix (En krydder pakke som er lik som taco krydder mix i størrelsen) Ris – 3dl (eller mer/mindre om ønsket) Soya saus – 1.5 dl Vann – Alltid dobbelt så mye som Soya sausen utifra kikkoman soyasaus. maizenamel – 2-3 ss (er en gul mel pakke du kjøper i vanlige butikker)     Fremgangsmåte: (Bruk wok panne – koster 50 kroner på ikea ) Skjær opp kyllingfiletene i strimler. (jeg pleier å marinere de i ca 1 time før jeg steker maten. Til marinaden har jeg ca 2ss olje, 1ss soyasaus, klype salt, klype pepper og div krydder og urter du liker til marinaden.) stek kyllingen på max grader i en wok panne i 3-4 min ved å røre om hele tiden. Ta ut kyllingen og legg de på ett tallerken. Stek grønnsakene på max grader i 5-6 minutter (eller til de ser fine ut) Etter grønnsakene er ferdig skal alt blandes oppi wok gryten, men sett også på risen samtidig og følg oppskriften bak på ris boksen. Hell oppi 1.5dl soyasaus, 3dl vann, 2-3 ss maizena og wok mix’en og rør om til melet ikke syntes. Er sausen for tynn putt oppi mere maizena, blir den for tykk ta litt ekstra vann. Er den for salt, ta også mere vann. La det små koke på 4 grader i ca 5 minutter. Da skal alt være ferdig samtidig. tips: Du kan også bytte ut kyllingen med biff, scampi eller lignende.

Mer om: Kylling chop suey

Kylling chop suey er en favoritt i matverdenen, spesielt i kinesisk matlagingskultur. Denne retten er utviklet av kinesiske immigranter i Amerika og er både sunn og smakfull. Chop suey i kylling chop suey refererer til en blandet eller «samlet» skål, antyder at det er en kombinasjon av forskjellige ingredienser. Denne retten består hovedsakelig av kyllingbiter med en vifte av sauterte grønnsaker, ofte servert over ris eller nudler.

Det er mange variasjoner av denne retten, med noen oppskrifter som også kan inneholde sjømat, biff eller svin. Ingrediensene kan variere basert på personlig smak og kosthold, men noen vanlige ingredienser inkluderer kylling, gulrøtter, bønnespirer, sopp, og vannkastanjer, blant annet. Retten er generelt laget med kyllingbryst for å gi det et sunnere alternativ, men du kan bruke hvilken som helst del av kyllingen du foretrekker.

I selve tilberedningen, er kyllingen stekt etterfulgt av grønnsakene som blir lagt til retten. En tykk saus, vanligvis laget med soya, hvitløk, og pepper er deretter brukt til celle chop sueyen. Det skal nevnes at denne retten er uunnværlig i menyene til kinesiske restauranter i vesten, selv om den i Kina nesten er ukjent.

Næringsmessig gir kylling chop suey et balansert måltid som består av protein, fiber og en overflod av vitaminer og mineraler fra de forskjellige grønnsakene som brukes. Selv om retten har forskjellige ingredienser, er det viktig å være oppmerksom på mengden av soya saus, da det kan øke natriuminnholdet.

Til tross for sine amerikanske røtter, har kylling chop suey blitt tilpasset og omfavnet av mange forskjellige matkulturer over hele verden. Det er en ideell måte å bringe sammen en mangfoldig blanding av ingredienser til et enkelt og deilig måltid.

En kommentar om “Kylling chop suey”

Legg igjen en kommentar