Ingredienser:
600 – 800 g kyllingkjøttdeig
1 dl loffsmuler
1/2 dl lettmelk
3 hvitløkfedd, hakket
revet skall av en liten sitron
en håndfull basilikumblader
en håndfull mynteblader
salt og pepper
olivenolje til steking

Paprikadressing:
2 dl majones
2 store røde paprika, grillet og renset
salt og pepper

Tilbehør:
grove hamburgerbrød eller rundstykker
salat, tomater, rødløk og avocado til servering

Fremgangsmåte:
Kjør alle ingrediensene til burgerene raskt sammen i en kjøkkenmaskin. Smak farsen til med salt og pepper. Form fire store burgere og la dem hvile i kjøleskapet mens du lager dressingen.

Grill paprikaene under grill i ovn eller stek dem ved høy varme til de blir sorte. Legg dem i en liten pose til skinnet løsner. Rens paprikaene for skinn og frø, og kjør til en glatt pure i en hurtigmikser. Bland pureen sammen med majones og smak dressingen til med salt og pepper.

Brun burgerne et par minutter på hver side i en stekepanne og etterstek i ovn ved 170 grader i 5 minutter til de er gjennomstekte.
Server med paprikadressing og tilbehør etter ønske.

Tips:
Bytt ut majonesen med lett-majones eller yoghurt naturell for å spare noen kalorier.
Bland delte mini-tomater, tynne skiver rødløk og avocado. Tilsett en stråle olivenolje, litt sitronsaft, salt, pepper og hakket persille.

Porsjoner: fire store burgere