Ingredienser:
br>600 – 800 g kyllingkjøttdeig
1 dl loffsmuler
1/2 dl lettmelk
3 hvitløkfedd, hakket
revet skall av en liten sitron
en håndfull basilikumblader
en håndfull mynteblader
salt og pepper
olivenolje til steking
Paprikadressing:
2 dl majones
2 store røde paprika, grillet og renset
salt og pepper
Tilbehør:
grove hamburgerbrød eller rundstykker
salat, tomater, rødløk og avocado til servering
Fremgangsmåte:
br>Kjør alle ingrediensene til burgerene raskt sammen i en kjøkkenmaskin. Smak farsen til med salt og pepper. Form fire store burgere og la dem hvile i kjøleskapet mens du lager dressingen.
Grill paprikaene under grill i ovn eller stek dem ved høy varme til de blir sorte. Legg dem i en liten pose til skinnet løsner. Rens paprikaene for skinn og frø, og kjør til en glatt pure i en hurtigmikser. Bland pureen sammen med majones og smak dressingen til med salt og pepper.
Brun burgerne et par minutter på hver side i en stekepanne og etterstek i ovn ved 170 grader i 5 minutter til de er gjennomstekte.
Server med paprikadressing og tilbehør etter ønske.
Tips:
Bytt ut majonesen med lett-majones eller yoghurt naturell for å spare noen kalorier.
Bland delte mini-tomater, tynne skiver rødløk og avocado. Tilsett en stråle olivenolje, litt sitronsaft, salt, pepper og hakket persille.
Porsjoner: fire store burgere