Ingredienser

4 kyllingfileter
salt og kvernet pepper
smør eller olje til steking

Linse- og spinatseng:
4 ss olivenolje
1 finhakket løk
1 båt hvitløk
1 ts garam masala
1 ts karri, gjerne litt sterk type
1/2 ts knuste kardemommekjerner
250 g linser
5 dl vann
2 flådde tomater
175 g spinat
saften av 1 sitron
salt og kvernet pepper

Tilberedning

Fres finhakket løk i olje til den blir blank. Ha i hakket hvitløk og krydder og rør alt godt sammen. Tilsett linser og vann og la det småkoke i ca. 20 minutter til linsene er møre. Rør av og til.
Stek kyllingfiletene i olje i en panne 3-4 minutter på hver side. La dem hvile mens du gjør ferdig retten.
Skjær et kryss i toppen på tomatene og ring rundt stilken. Slipp tomatene noen sekunder opp i kokende vann til skinnet begynner å løsne. Ta opp tomatene og legg dem over i iskaldt vann og flå av skinnet. Skjær tomatene i terninger. Vend tomatene og frisk spinat inn i linsene. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Server kyllingfiletene på en seng av linser, spinat og tomat. Pynt med stekte sherrytomater og server med godt brød.