Ingredienser:
16 kyllinglår eller 3 små kyllinger delt i stykker
300 g bacon
3-4 ts salt
1 ts hvit pepper
hønsebuljong
3 løk i båter
500 g sjampinjong
3 ss smør
3 ss hvetemel
litt frisk timian
1 flaske hvitvin
4 knuste hvitløksbåter
2 laurbærblad
2 ts timian
Tilberedning:
Lag marinade av vin, hvitløk, timian og laurbærblad og legg kyllingen i blandingen over natten. Tørk dem av, hell marinaden i en kjele og kok opp. Skjær bacon i småbiter og stek dem i en panne. Ha flesket over i en kjele. Brun kyllingen i pannen og legg over i kjelen. Tilsett så mye buljong at kjøttet såvidt er dekket. La trekke ½ time til kjøttet er mørt. Surr løk og sopp i panne og ha det over i kjelen. Jevn sausen evt med litt sammenrørt smør og mel. Rør jevningen godt ut og la retten koke ytterligere 5 minutter. Smak til med salt, pepper og timian.
Porsjoner:
8 pers