Ingredienser
Bein vingespisser og halsen fra en kylling evt også skinnet 1 gulrot 1 liten løk evt. 1 purreløk en liten slump olje
Tilberedning
Del opp bena i biter. Hell litt olje i en gryte, og ha i kyllingbena. Stek veldig lett, de skal ikke bli brune. Hell over kaldt vann slik at bena er dekket. Del grønnsakene grovt opp og tilsett dem, du trenger ikke skrelle dem. Kok opp, skum av det skummet som danner seg. La det stå å syde i 30 min. Sil av og reduser til det halve . Kalkunkraft. Samme framgangsmåte som over, men la det stå i 45 min, før du siler ifra.

Mer om Kyllingkraft

Kyllingkraft er en av de mest grunnleggende ingrediensene i mange oppskrifter over hele verden. Det tjener som basis for mange supper, sauser, gryteretter og enda mer og tilfører en dyp, rik smak til alle rettene. Men hva er kyllingkraft, og hvordan lager du det? La oss fordype oss i dette emnet for å lære mer.

Kyllingkraft er en type buljong som er laget ved å koke kylling kjøtt og / eller bein i vann sammen med en rekke grønnsaker og urter. Prosessen med å lage kyllingkraft er tidskrevende, ofte tar flere timer for å trekke ut den fulle smaken fra ingrediensene. Resultatet er en klar væske med en intens kyllingsmak, som kan lagres i kjøleskapet eller fryseren for fremtidig bruk.

Selv om mange mennesker bruker begrepene «kyllingkraft» og «buljong» om hverandre, er det faktisk noen viktige forskjeller mellom de to. Buljong er vanligvis laget ved å koke kjøttet, mens kraft i motsetning er laget ved å koke benene. Dette betyr at kyllingkraft har tendens til å være rikere og mer smakfull enn buljong, med en gelatinøs konsistens når den er avkjølt, på grunn av kollagen utvunnet fra beinene.

Nå, hvis du lurer på hvordan du lager kyllingkraft, er det veldig enkelt. Alt du trenger er noen kyllingbein (eller du kan bruke en hel kylling), grønnsaker som løk, gulrøtter og selleri, og urter som persille, timian og laurbærblad. Bare legg alle ingrediensene i en stor gryte, dekk med vann, og la det putre på lav varme i flere timer.

Kyllingkraft er ikke bare smakfullt, det er også næringsrikt. Det er rikt på protein og andre viktige næringsstoffer, inkludert vitaminer og mineraler som kalsium, magnesium og fosfor. Det er også en god kilde til gelatin, en type protein som er kjent for sine helsemessige fordeler, som å støtte huden, hår, negler og ledd helse.

Nå har vi dykket dypt inn i kyllingkraftens vidunderlige verden. Husk at selv om det kan være litt tidkrevende å forberede, er det verdt tiden på grunn av all smaken og næringen det gir til retter. Så neste gang du lager en oppskrift som krever kyllingbuljong, hvorfor ikke prøve å lage din egen kyllingkraft i stedet? Du vil bli overrasket over forskjellen det kan gjøre.