Ingredienser

1 kg laksefilet
2 ss sennep
2 ss honning
100 g hakkede hasselnøtter
salt og pepper

750 g skrelte poteter
1 dl olivenolje
saften av 1/2 sitron
3 ss kapers
10-12 aspargestopper
100 g revet ost
1 ss hakket gressløk
1 ss hakket timian
salt og pepper

Tilberedning

Legg laksefileten i en ildfast form.
Bland sennep og honning til en jevn blanding og smør det utover fileten.
Ha på litt salt og pepper og dryss over hakkede nøtter. Stek den i ovn på 200 grader i 25-30 min., eller til den har kjernetemperatur på 50 grader (bruk steketermometer).
Skjær potene i biter og kok dem møre i godt saltet vann. Sil av. Mens de ennå er varme, ha på olivenolje, sitronsaft, kapers, aspargestopper, revet ost, gressløk, timian, salt og pepper.