800 g laksefilet
smør
salt og pepper
Syrlig eplesaus:
3 dl eplemost
1 beger (200 g) creme fraiche
salt og pepper
½-1 ts sukker
1-2 epler
syltet gresskar
Begynn med sausen. Kok eplemosten inn til det halve. Tilsett creme fraiche og kok til sausen tykner.
Skjær laksefileten opp i ca. 4 cm tykke skiver, skjær hver skive nesten igjennom og brett ut til en «sommerfugl». Legg på et smurt eller bakepapirkledt stekebrett, pensle med smør og dryss med salt og pepper.
Stek laksen ved 200 C° i 10-15 minutter. Steketiden er avhengig av tykkelsen på skivene. Prøv med en liten spiss kniv om fiskekjøttet er ferdig stekt.
Skjær eple(ne) i terninger og legg i sausen, sammen med syltet gresskar, rett før servering. Smak til med salt, pepper og sukker. Server med kokte poteter og brokkoli.