Ingredienser

2 ts. salt
1 ts. pepper
2 ts. korianderfrø
2 ss. rosmarin
2 ts. oregano
2 ss hvetemel
Bland krydderet i en morter og knus det godt før du blander i melet og legg det i en plastpose. Legg kjøttet i posen, litt av gangen, slik at melblandingen dekker kjøttet. Brun så kjøttet i litt olje før du har det over i en ildfast form.

1 båt presset hvitløk
2 finhakkede løk
2 ss balsamicoeddik
1 ss sukker
1 ts. chili paste (sambal oelek)
1 3/4 dl hvitvin, eplesider eller eplejuice
4 gulrøtter, skrelles og skjæres i skiver
1 stilk selleri, snittet i tynne skiver
2 bokser grovhakkede tomater
frisk, grovhakkede krydder (basilikum, merian, bladpersille el.)

Tilberedning

Fres løk og hvitløk i en gryte. Ha i eddik og sukker og la det koke litt inn. Ha så i de andre ingrediensene og kok opp. La det koke noen minutter og smak på sausen. Jeg synes den er best når du kjenner en litt sursøt smak av eddiken og sukkeret, så ha evt. i litt mer av det som mangler. Ha sausen over lammeskivene i den ildfaste formen. Ta aluminiumsfolie over som lokk. Stekes i ovnen i ca. 2 timer på 180 grader. Kan evt. senke temperaturen til 150 grader og steke formen lenger. Retten er ferdig når kjøttet slipper beinet. Ha i de friske krydderne rett før servering. Jeg serverer med kokt ris og evt. baguetter. Ypperlig til søndagsmat hvis man skal ut å gå en tur, da gjør jeg gjerne ferdig formen dagen i forveien, og setter den inn i ovnen på 150 grader når vi går ut, og så er det bare å koke ris når vi kommer tilbake.