Ingredienser

Se metode

Tilberedning

1. Lag kjøtt/tomatsaus ala lasagne.

-1 kg kjøttdeig
-2 bokser tomat
-hvitløk så det holder (3-4 båter), helst fersk
-1 stor løk
-1-2 paprika
-oregano (ca 1 skje +)
-timian (ca 1 skje +)
-sukker (1 skje)
-salt
-pepper
-1 krukke tomatpuré (hvis du bruker de små hermetikkboksene, så trenger du to)
-ca 2ss god olje
-2ss Ajvar, om du kan få tak i det. Du trenger litt mindre paprika hvis du bruker dette.
-evt litt bacon

2. Lag «topping»/fyll:
-8-10 egg (kommer an på hvor stor/dyp langpanna di er)
-så mye revet parmesan du kan oppdrive (vi brukte 3 av de vanlige små posene)
-1 boks fløte
-salt og pepper
(La dette svelle mens du steker poteter, punkt 3)

3. Skjær opp poteter i båter og legg de i en langpanne med olje og smør. Putt de i ovnen på full guff, øverste rille, til de er gjennomstekte og litt sprø.

4.Ta potetene ut igjen. Bruk litt av egg/parmesanrøren(ca 1/4-1/3), hell jevnt over potetene. Legg på kjøttsausen (mulig det er litt for mye saus. Da kan du spare på sausen og spise den innebakt i omelett dagen etter!)
Så heller du resten av eggerøren over, og topper det hele med revet ost (vi brukte 50-50 cheddar og mozarella). Stek dette på 225 grader.
La det stå til osten er gyllen og eggerøra er stivnet. Det kan være lurt å stikke en kniv langs kanten og «lufte» litt halveis, slik at noe av fuktigheten går ut. Husker ikke helt hvor lenge den skal stå i, men tror det er snakk om ca 15 min. (Prøv deg frem, og stikk en kniv i for å se om egget er skikkelig stivt)

Litt creme fraiche på toppen når du serverer gjør det litt friskere.