Ingredienser
500 g torskefilet 12 lasagne plater 200 g revet ost Tomatsaus 3 finnhakkede sjalottløk 2 ss olivenolje 1 boks hakkede hermetiske tomater 2 ts tomatpuré 0,5 dl fiskekraft salt og pepper 1/2 ts sukker 3 ss frisk basilikum eller 3 ts tørket 2 ss frisk gressløk eller 2 ts tørket Ostesaus 3 ss margarin 4 ss hvetemel 6 dl lettmelk salt og pepper
Tilberedning
* Ostesaus Smelt margarin, rør inn hvetemelet, spe med melk og fiskekraft. Smak til med salt og pepper. Bland inn mesteparten av den revne osten. * Tomatsaus Surr den finhakkede løken i olje. Tilsett krydder, fiskekraft og tomater. Kok ca 3 minutter, smak til med salt, pepper og sukker. * Smør en ildfast form. Legg ingrediensene lagvis. Start med ostesaus, så lasagneplater, tomatsaus og fiskefilet. * Gjenta ingrediensene i samme rekkefølge. Avslutt med lasagneplater og ostesaus. Strø revet ost på toppen. Stekes i stekeovn på 200 grader i 30-40 minutter. * Server med en frisk salat.

Mer om emnet: Lasagne med torsk

Lasagne med torsk er en spennende vri på den tradisjonelle lasagnen som vi alle kjenner til. Lasagne er kjent for sin saftige bolognese saus laget med kjøtt og tomater, laget mellom lag av pasta, toppet med ost og stekt til perfeksjon. Men det er mange forskjellige måter å lage lasagne på, og torsk gir en ny smak og tekstur som virkelig frisker opp denne populære retten.

Torsk er kjent for sin milde, søte smak og flakete tekstur, og fungerer godt med de rike, kremete smakene i en lasagne. Fisken tilfører lasagne en lett, nesten sommerlig følelse, noe som gjør det til en flott middag å nyte året rundt. Lasagne med torsk kan lages med et utvalg av forskjellige ingredienser, for eksempel revet ost, sitronskall, hvitløk, dill og piskefløte. Dette gir et herlig balansert måltid som både er mettende og ganske sunn.

De fleste oppskrifter på lasagne med torsk tar ikke lang tid å forberede. Først tilberedes torsken: den skal fileteres og kuttes i passende biter. Deretter lages sausen, som kan inkludere hvitvin, kremfløte, hvitløk og urter. De tynne pastaskivene legges i en ildfast form, deretter legges et lag med saus og torsk. Dette gjentas til alle ingrediensene er brukt. Til slutt toppes lasagnen med revet ost og stekes i ovnen til den er gyllen og boblende.

Et nøkkelelement for en deilig lasagne med torsk er kvaliteten på ingrediensene. Fersk torsk er alltid det beste valget, da det gir den mest autentiske og velsmakende smaken. Imidlertid, hvis du ikke har tilgang til fersk fisk, kan du også bruker frossen torsk. Bare sørg for at den er helt tint før du bruker den i oppskriften. Valg av ost kan også variere, men vanligvis brukes en blanding av mozzarella og parmesan på grunn av deres smeltende egenskaper og robuste smak.

Lasagne med torsk er en virkelig nytelse for gane. Den kombinerer de herlige, kremete teksturene i en tradisjonell lasagne med den lette, delikate smaken av torsk for en virkelig minneverdig matopplevelse. Så, neste gang du har lyst på noe litt annerledes til middag, hvorfor ikke prøve lasagne med torsk? Det er en rett som ikke skuffer.

Til slutt, husk at matlaging handler om å eksperimentere og ha det gøy. Så føl deg fri til å tilpasse oppskriften på lasagne med torsk til dine egne smakpreferanser. Kanskje du vil legge til litt lyse sommergrønnsaker, eller krydre den med litt chili for ekstra varme. Uansett hva du velger, er lasagne med torsk en rett som er verdig en plass på enhver middagsmeny.