Ingredienser

50 g gjær
2 ½ dl melk
75 g smør
50 g sukker
revet skall av ½ stk. sitron
2 stk. egg
ca. 500 g siktet hvetemel
1 ts bakepulver

Fyll:
5 dl ferdig vaniljekrem

50 g smør, smeltet til pensling

Tilberedning

I stekeovn ved 200 grader i 15- 20 minutter.

Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut i litt av den lunkne melken. Smelt smøret og bland det med resten av melken. Bland den lunkne melkeblandingen med gjæroppløsningen. Tilsett sukker, sitronskall og vispede egg. Sikt i mel og bakepulver og bland alt til en smidig deig. Dekk den godt til og la den heve til dobbel størrelse. Elt deigen lett, og trill ut glatte boller. Lag en fordypning i dem og fyll med vaniljekrem. Klem deigen sammen rundt kremen og legg bollene med skjøten ned på papirkledd stekeplate. Etterhev bollene 15 minutter og pensle dem med smeltet smør. Stek bollene. Dryss på melis før servering.