Ingredienser

1 l blåskjell
5 skiver daggammel loff uten skorpe
½ fedd finhakket hvitløk
1 ss finhakket gressløk
1 finhakket ss persille
8 stk satayspyd i tre
4 ss hvetemel
1 stk egg
4 ss olje til steking
Suppe
6 ss linser (grønne franske)
1 fedd finhakket hvitløk
1 liten løk i terninger
½ liten gulrot i terninger
1 liten potet i terninger
7 1/2 dl melk
4 dl blåskjellkraft
salt og pepper
frisk kjørvel

Tilberedning

Legg linsene i vann ca. 2 timer. Legg blåskjellene i tørr, varm panne og dekk med et lokk. Når skjellene har åpnet seg er de ferdig, kraften siles av og brukes i suppen. Rens skjellene. Tre 8 spyd med 5-6 skjell på hver, legg resten av skjellene i suppen ved servering. Del loffen i grove biter og ha disse i kjøkkenmaskin sammen med hvitløk og friske urter. Legg brødraspet på en tallerken.
Blåskjellspydene vendes først i hvetemel, ristes, så i pisket egg og til slutt i brødrasp med urter. Legg spydene over på kjøkkenpapir og sett kjølig.

Suppen:

Kok grønnsakene møre i melk og blåskjellkraft. Mos grønnsakene og sil suppen. Suppen kan serveres med hele terninger uten at de moses. Smak til med salt og pepper. Blåskjellspydene stekes gylne og sprø i olje like før servering. Resten av blåskjellene fordeles i 4 tallerkener. Suppen kokes opp og piskes for å få en skummet konsistens. Pyntes med frisk kjørvel.