Ingredienser

4 poteter
1 blomkålhode i buketter
6 lettpølser (3% fett fra Det Sunne Kjøkken)
3 paprika (grønn, gul og rød)

Marinade:
3 ss olivenolje
1 fedd hvitløk
1 ss sitronsaft
2 ss frisk timian (1ts tørket)
½ chili uten frø og hinner

Tilberedning

Still ovnen på 250 grader med grillen på.

Del paprikaene i to, fjern frøene. Legg dem på et stykke aluminiumsfolie på stekebrettet. Drypp litt olje over og gni inn oljen med hendene. La dem brenne seg i ovnen ca. 10-15 minutter til de er svarte. Ta dem ut av ovnen og legg de i en plastpose. Når du greier å ta i paprikaene, ta av skallet og del dem i strimler.

Bland ingrediensene til marinaden og legg i paprika strimlene. Kok først potetene til de blir møre. Ta de opp av kokevannet. Putt blomkålbukettene i vannet og kok de ca. 5 – 7 minutter. I mellomtiden deler du potetene i skiver. Pølsene deles på skrå, hver i tre deler og freses i en teflonpanne. Til slutt blander du alt sammen og serverer retten lunken.
Tips: Når du brenner paprikaen i ovnen, får paprikaen en nydelig og søt smak.