Ingredienser:
</ br>1 kg torsk, enten hel eller i skiver
2 ss salt
8 poteter
4 gulrøtter
2,5 ss smør
1 dl matfløte
1 økologisk sitron
1,5 dl fiskebuljong eller -kraft
1 ss maisennajevner
salt og pepper
3-4 ss persille, hakket

Fremgangsmåte:
</ br>Del opp torsken i skiver eller serveringsstykker og strø litt salt over. Legg torskestykkene i saltet vann og la torsken trekke på svak varme til den er kokt. Det tar omtrent fem minutter.
Smelt smøret i en stekepanne eller sausepanne. Rasp i litt sitronskall. Ha i fløte, halvparten av fiskekraften, salt og pepper og kok opp. La sausen småkoke på svak varme i noen få minutter. Visp inn maisennajevner i resten av fiskekraften og rør den inn i sausen. La sausen småkoke til den har blitt passe tykk. Smak til med sitronsalt, salt og pepper.
Legg torskestykkene på varme tallerkner. Serveres med kokte poteter og gulrøtter og saus. Dryss over hakket persille.

Porsjoner: 4

Kommentarer:
</ br>(438 kcal/porsjon, 13,7 g fett/porsjon)(med alli kun 10,3 g fett)

Hvordan velge vin til juletorsk