Ingredienser
1 beger lettrømme 3 ss mangochutney ½ ts nykvernet pepper
Tilberedning
Bland inn noen skjeer mangochutney eller søt chilisaus i rømmen og smak til med salt og pepper. La den stå i kjøleskapet og trekke smak en stund før servering.

Mer om Mango-rømmedip

Mango-rømmedip er en smakfull, kremaktig og forfriskende dipp som ofte benyttes sammen med forskjellige typer snacks eller som tilbehør til hovedretter. Den unike kombinasjonen av sødme fra mango og den rike, tykke teksten fra rømme gir det en fin balanse mellom søtt og syrlig, som gjør det til et perfekt følge for mange retter.

En av hovedingrediensene i mango-rømmedip er selvfølgelig mango, en eksotisk frukt kjent for sin saftige, velsmakende masse og rike næringsinnhold. Når vi blandes sammen med rømme, blir det til en utsøkt kremet og fargerik dipp. Rømme gir dippet en tangy smak, noe som tilfører en interessant twist til den overordnede sødmen fra mangoen. Du kan også tilsette litt limejuice for å få fram litt mer syrlighet i dippet.

Mango-rømmedip fungerer fint i både søte og salte sammenhenger. For eksempel kan det være et utmerket tillegg til en tallerken med tropisk frukt, noe som vil legge til et lag med kremaktig godhet. På den andre siden kan du også bruke det som en dip for tortillachips, potetgull eller grønnsaker. Det er også ypperlig som en sidemate til grillet kjøtt eller fisk.

Mange er kanskje ikke klar over dette, men mango-rømmedip kan også være sunt. Mango er et kraftverk av vitaminer og mineraler, spesielt vitamin C og A, samt kostfiber. På sin side er rømme rik på protein og inneholder en rekke andre næringsstoffer, inkludert vitamin B12 og kalsium.

Fremgangsmåten for å lage mango-rømmedip er ganske enkel. Du trenger en moden mango, litt rømme og kanskje noen få andre ingredienser som løk, hvitløk, chili og koriander, alt etter din egen smak. Mos mangoen og bland den med rømme og de andre ingrediensene til du får en jevn, kremete konsistens.

Til slutt, mens mange kanskje tenker på mango-rømmedip som noe man har på sommeren, er det en mellomrett som absolutt kan nytes hele året. Det er en mangfoldig dipp som passer til en rekke retter, og egentlig er det bare fantasien som setter grenser for hvordan og hvor ofte du kan bruke den. Dermed er mango-rømmedip et smakfullt, fargerikt, sunn og enkel tillegg til ethvert måltid.