5 eggehviter
250 gr. sukker
1/8 ts. hornsalt
Eggehvitene piskes stive med sukker og hornsalt (ikke tilsett alt sukkeret på en gang , men i ca. 4-5 omganger).
Smør marengsmassen på bakepapirkledd langpanne eller stekebrett.
Steketid: 150 grader i ca. 1 time, midt i ovnen.
Krem:
5 eggeplommer
4 ss. sterk kaffe
150 gr. melis
1 ts. vaniljesukker
Alt dette kokes opp.
Tilsett 100 gr. margarin mens det er varmt. Avkjøles.
½ liter kremfløte
Del marengsen i to på tvers.
Legg først et lag marengs, så smører en på den avkjølte gule kremen, deretter et lag med pisket kremfløte. Legg så den siste halvdelen med marengsbunn, et lag med gul krem og tilslutt et lag med piska kremfløte på toppen.
Denne kaken egner seg godt til frysing. Den kan gjøres helt ferdig før den fryses.
Kaken kan pyntes med litt mer pisket krem rundt kanten og frisk frukt legges på (men da kan den ikke fryses).