Ingredienser
5 eggehviter 250 gr. sukker 1/8 ts. hornsalt Eggehvitene piskes stive med sukker og hornsalt (ikke tilsett alt sukkeret på en gang , men i ca. 4-5 omganger). Smør marengsmassen på bakepapirkledd langpanne eller stekebrett. Steketid: 150 grader i ca. 1 time, midt i ovnen. Krem: 5 eggeplommer 4 ss. sterk kaffe 150 gr. melis 1 ts. vaniljesukker Alt dette kokes opp. Tilsett 100 gr. margarin mens det er varmt. Avkjøles. ½ liter kremfløte
Tilberedning
Del marengsen i to på tvers. Legg først et lag marengs, så smører en på den avkjølte gule kremen, deretter et lag med pisket kremfløte. Legg så den siste halvdelen med marengsbunn, et lag med gul krem og tilslutt et lag med piska kremfløte på toppen. Denne kaken egner seg godt til frysing. Den kan gjøres helt ferdig før den fryses. Kaken kan pyntes med litt mer pisket krem rundt kanten og frisk frukt legges på (men da kan den ikke fryses).

Mer om emnet: Marengsdrøm

«Marengsdrøm» er et populært og velsmakende bakverk, men det er også mer enn bare et søtt godteri. Det er en matrett som har spilt en sentral rolle i mange kulturelle og historiske begivenheter over hele verden. Denne luksuriøse delikatessen har faktisk opphav fra det 18. århundre, og var opprinnelig et festlig bakverk som ble servert på kongelige banketter og andre store happeninger.

Marengsdrøm absorberer en rekke kulturelle innflytelser og tolkninger. Det kan nemlig lages på forskjellige måter, alt etter hvilken del av verden du er i. Innenfor tradisjonen av marengsdrøm, finner vi en stor grad av variasjon. Noen versjoner inkluderer eksotiske krydder, mens andre bruker vanilje, frukt eller nøtter for å gi den et ekstra løft.

Det er viktig å understreke at marengsdrøm ikke bare er en deilig dessert, det er også en kunstform. Utformingen og presentasjonen av disse søte godbitene er like viktig som smaken. Det krever ekspertise og kreativitet å forme marengs til perfekte, luftige og delikate drømmer.

Dagens moderne versjon av marengsdrøm er perfekt til enhver anledning, enten det er en spesiell feiring eller bare en hverdagskveld. Noen serverer dem til bursdager, andre bruker dem som et flott tillegg til en afternoon tea, og de kan også være en ideell godbit for babyshowers eller bryllup.

Til slutt er marengsdrøm en kilde til glede. Hvem kan motstå dens søte og luftige tekstur, sine fengslende farger og dens fortryllende smaker? Den tar deg tilbake til barndommens magiske øyeblikk og gir deg minner som vil vare livet ut.