Ingredienser

8 stykker assortert kjøtt av ytrefiletkvalitet à 100 g

Marinade:
2 dl olivenolje
5 ss balsamicoeddik
1 ss finhakket hvitløk
1 ts finhakket ingefær
1 chili i bitte små terninger
2 ts paprika

Tilberedning

Bland ingrediensene til marinaden og hell over kjøttet som du har lagt i en plastpose. La ligge kaldt i to døgn. Ta kjøttet opp av marinaden og tørk det godt før du legger det på grillen. Pensle med marinaden, og hvis du liker chili, kan du godt passe på at noen biter grilles med kjøttet. Stek noen minutter på hver side, ikke mer siden kjøttet er best når det er litt blodig. Dryss over salt når kjøttet er ferdigstekt. Pynt med frisk koriander.

Server med basilikum- og avocadochutney, auberginekompott, blandet salat og godt brød.

Basilikum- og avocadochutney
Blader fra 1 potte basilikum
50 g skåldete mandler
1 hvitløkbåt
saften av ½ sitron
1 avocado
salt og pepper

Kjør alt i mikser eller food processor til fin puré. Grovhakk avocadoen og bland i puréen. Smak til med salt og pepper. Dekk med plastfolie frem til servering.

Auberginekompott
2 auberginer
4 fedd hvitløk, finhakket
2 ss olivenolje
salt og nykvernet pepper
god olivenolje og balsamicoeddik
4 soltørkede tomater
½ dl hvitvin

Kok opp hvitvin og hell over de soltørkede tomatene. Sett stekeovnen på 220 grader. Legg auberginen på alu.folie på en rist midt i ovnen. La stå i en time til auberginen har falt helt sammen. Ta ut av ovnen og avkjøl litt. Skrap ut kjøttet og hell i et dørslag slik at det får dryppet av seg. Hell 2 ss olivenolje i en stekepanne og fres hvitløken. Tilsett auberginekjøttet og fortsett fresingen et par minutter. Ha alt i en bolle. Smak til med salt og pepper og drypp over din beste olivenolje før servering samt noen dråper balsamicoeddik. Pynt med flatbladet persille og de oppbløtte tomatene som du skjærer i tynne strimler.