Ingredienser
Lys bunn: 3 egg 125 gr. sukker 100 gr. hvetemel ½ ts. bakepulver ( 2 mandeldråper)
Tilberedning
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland forsiktig inn de andre ingrediensene. Ha røren oppi bakepapirkledd langpanne. Stekes midt i ovnen på 225 grader, ca. 6-8 minutter. Hvelv kaken etter steking på et mat/el. bakepapir. Lag en lys bunn til. Sjokoladebunn: 4 egg 120 gr. sukker 3 ss. kakao 1 ss. potetmel 50 gr. hvetemel 1 ts. bakepulver Samme fremgangsmåte som til lys bunn. Frys alle tre bunnene (de er lettere å jobbe med når de er frosne). Legg en lys bunn på et stort fat. Smør et lag (ca. ½ cm tykt) med rørt jordbær eller bringebærsyltetøy over hele bunnen. Pisk ca.8 dl. fløte, 4 ss. sukker og 3 ts. vaniljesukker til krem. Fordel kremen over syltetøyet. Legg så sjokobunnen oppå. Lag sitronfromasj (av ca. 4 egg og 6 dl. kremfløte, se oppskrift på sitronfromasj) og fordel over den brune bunnen. Oppå sitronfromasjen legger du den siste lyse bunnen. Pisk ca.1 liter fløte med 5-6 ss. sukker og 4 ts. vaniljesukker til krem. Dekk hele kaken , både toppen og kanten rundt med krem. Kjevle ut to pølser (ca. 1 kilo ) marsipan til et rektangel som skal dekke hele kaken, både topp og sider. Legg marsipanlokket over kaken og pynt kaken med for eksempel marsipanroser og blad.

Mer om emnet: Marsipankake – Langpanne

Marsipankake er en populær dessert blant mange nordmenn, spesielt under feiringer og spesielle anledninger. I motsetning til de mer tradisjonelle runde formene, kan marsipankake i en langpanne være en praktisk og effektiv måte å servere denne deilige retten på for mange mennesker.

Hva gjør langpanneversonen av marsipankake så tiltalende? Først og fremst gir den deg mulighet til å lage en større porsjon av denne velsmakende kaken. Dette er ideelt for store familiefeiringer, hvor du kan forvente mange gjester. I tillegg er en langpanne versjon lett å transportere og servere siden den allerede er på et flatt område.

En annen fordel med en langpanneversjon av marsipankake er dens fleksibilitet når det gjelder pynt og tilleggsingredienser. Du kan være så kreativ som du ønsker med dekorasjonen, noe som gir deg enestående variasjon hver gang du baker kaken.

Når det gjelder oppskriften, følger den stort sett de samme prinsippene som en vanlig marsipankake, men med justeringer i mengden ingredienser for å tilpasse størrelsen på langpannen. Dette innebærer ofte en økning i mengden sukker, egg og mel som brukes.

På selve baketidspunktet, kan det hende at en marsipankake i langpannen tar litt lenger tid å steke enn en rund kakeform. Dette skyldes høyden og bredden på langpannen, så vær sikker på å justere steketiden tilsvarende.

Med disse tipsene kan du forberede en utsøkt marsipankake i langpanne som vil imponere dine gjester på neste spesielle anledning. Lykke til med bakingen!.