Ingredienser
6 eggehviter 2 små kopper sukker 100 gr valnøtter 30 ritz kjeks
Tilberedning
ukker og eggehviter stivpiskes. Valnøtter og ritz kjeks knuses. ( Ha nøtter og kjeks i en plastpose og bank på det til det er passe knust. ) Stekes på 170 grader i 30-40 minutter, nederste rille. Gul krem: 6 eggeplommer 125 gr sukker 1 ts vaniljesukker 1 dl fløte Alt dette kokes opp. Når det er nesten kaldt røres i 70 gr mykt smør eller margarin. Smør over den gule kremen på kakebunnen når alt er avkjølt. Ha så på et tynt lag med eplesyltetøy m/biter ( kan erstattes av aprikossyltetøy ). Pisk en liten kartong fløte ( 1/3 liter ) til krem med 2 ss sukker og 1 ts vaniljesukker. Smør kremfløten over toppen på kaken. Du kan gjerne bruke kakesprut og sprøyte f.eks. gitter over kaken,veldig dekorativt. Pynt med kiwi.

Mer om emnet: Kiwikake

Kiwikaken er en populær dessertretter i mange deler av verden, kjent for sin forfriskende og fruktige smak. Kaken er laget med en base av smuldret kake eller kjeks, toppet med et lag av søtet krem eller kremost, og til slutt et lag med friske Kiwifrukt. Konsistensen av kaken kan variere, noen versjoner er lettere og mer fruktige, mens andre kan være rikere, med en fyldigere krem eller ost-base.

Dessverre forstås ikke den fulle historien bak Kiwikaken. Det spekuleres at det har sin opprinnelse i New Zealand, noe som er logisk, da fruktene Kiwi stammer fra dette landet. Imidlertid har desserter med frukt og krem lenge vært en del av mange globale matkulturer, så det er mulig at kiwikaken kan ha uavhengig oppstått i mange forskjellige steder.

Friske kiwier er det sentrale elementet i kiwikaken og bidrar med en unik, litt syrlig smak som perfekt balanserer kakenes sødme. Kiwien er også kjent for sitt høye innhold av vitamin C og fiber, som gir noen helsemessige fordeler til denne dessert. Dessuten gir den grønne fargen til kiwiene en levende estetikk til kaken, noe som gjør den tiltalende å se på, samt å spise.

Kiwikake er ganske enkel å lage, og fordi den kan tilpasses etter eget ønske, er det en favoritt blant mange hjemmebakere. Enkelte varianter av kiwikaken inkluderer også bruk av sjokolade eller gelé, og noen foretrekker til og med å tilsette andre frukter som jordbær eller blåbær for å lage en mer kompleks smakskombinasjon.

Alt i alt er kiwikake en smakfull og elegant dessert som er elsket over hele verden. På grunn av dens allsidighet og enkelhet i fremstilling, samt den forfriskende smaken, er det en kake som fortsetter å vinne popularitet.