Å trene opp kroppen til å få store og synlige muskler er en jobb som kan ta mange år før resultatet blir skikkelig bra, og dersom du ikke gjør det på riktig måte kan det være helt umulig. Det er faktisk slik at hva man putter inn i kroppen er minst like viktig som hva du gjør på treningssentrene, og derfor bør absolutt alle som skal bygge muskler sette seg godt inn i hva slags kosthold som er bra for å nå dette målet.

Mat som egner som godt for å bygge muskler er egentlig alt som har lite fett og karbohydrater, men likevel inneholder godt med proteiner. I korte trekk bør man kutte ut alt som inneholder veldig mye fett, sukker, stivelse og mye karbohydrater. Det er likevel greit å få i seg normale mengder med karbohydrater, så det er ingen grunn til å droppe og spise brød eller frukt. Matvarer du derimot bør kutte ut, eller i alle fall begrense kraftig er verstingene som poteter, søtsaker og ting som inneholder veldig mye usunt fett.

Lyst kjøtt som kylling, andebryst, kalkun og høns, samt fisk er det aller beste du kan spise når du skal bygge muskler, men det er ingen grunn til å holde seg vekk fra mørkere kjøtt – så lenge det ikke blir mørkt kjøtt hver dag. Mange velger å fordele lyst kjøtt, fisk og mørkt kjøtt jevnt, altså at man spiser én av disse hver dag, men roterer hele tiden. Hvis du skal følge dette bør du prøve å legge opp det lyse kjøttet og fisken til de dagene du faktisk trener, da kroppen har ekstra behov for proteiner etter selve treningsøkten.

Det er også viktig å få i seg gode proteinkilder under de andre måltidene, og her er egg, cottage cheese og nøtter gode ingredienser for å gjøre måltidene rike på protein. Kombiner dette med å kutte ut mesteparten av ting som inneholder mye fett og karbohydrater, så skal du se at musklene får i seg alle byggesteinene de trenger for å bli store og markante.

Det holder ikke med kun proteinpulver

Proteinpulver har blitt veldig populært de siste årene, og det er mange som tror at styrketrening kombinert med en proteinshake holder for å få store muskler, men der tar man feil. Proteinpulver og andre proteintilskudd er, som navnet sier, et tilskudd for kroppen, og kan på ingen måte erstatte et godt og proteinrikt kosthold med proteintilskudd. Proteinpulver fungerer derimot kjempegodt som et tillegg som tas under eller rett etter trening, og kombinert med en proteinrik kost vil det føre til at man får drømmekroppen mye kjappere enn man ville gjort med et dårligere kosthold.