Mat er viktig for både store og små, men det er ekstra viktig for de små. Hvis du passer på at de spiser riktig så vil de få den energien de trenger til utvikling og utforskning. I tillegg så gjelder det å være litt smart for å få mindre kresne barn.

Hva er bra mat for de små?
Når du skal gi mat til dine barn så bør du prøve å få så næringsrik mat som overhodet mulig. Det er små kropper men de trenger mye energi. En enkel grønnsaksmos er nok, denne kan bestå av brokkoli,poteter og kjøtt/fisk. Du kan variere med f.eks forskjellige grønnsaker og kjøtt.

barn-baby-matDet som er viktig er at de får i seg vitaminer og andre næringskilder slik at de har den energien som de bruker. Småbarn trenger mye næring for å fungere optimalt og ikke minst for å hindre at de får mangelsykdommer, selv om dette er svært sjeldent i Norge.

Mat på glass?
Mat på glass er populært for mange og det er heller ikke noe negativt med det. Men det krever ikke mye av deg som voksen å lage den selv for å deretter putte den på glass selv. Fordelene er at mye av det vi voksne spiser kan barn også spise. En kjapp runde i blendern så er maten til de små sikkeret.

Småbarn og snacks
Hvis du ser i butikkhylllene for tiden så vil du se at det er veldig mange forskjellige typer snacks til barn. Alt i fra kjeks,riskaker til smoothies. Det er ingenting  galt med å gi barn dette av og til men for noen kan dette fort eskalere ut til at det går utover barnets appetitt. Småbarn har små magesekker som fylles opp fort, dersom du velger å fylle den med snacks så kan det være at det blir problemer med middagen som barnet senere skal spise.