Matpakker kommer de fleste danske barna og mange voksne ikke utenom – og hvis matpakkene er gode, sunne og oppfinnsomme, kan de faktisk bli litt av en hit! Matpakken hjemmefra er en viktig faktor, når det lille barnet grunnlegger matvanene sine. Senere kan matpakken være både en praktisk og god løsning som på minuttet kan gi deg den tiltrengte energien og næring, når du trenger det.

Mat i flere pakker

Noen ganger kan man med fordel smøre to eller flere mindre «pakker», et hovedmåltid og ett eller flere mellommåltid.

* Varier matpakkens innhold fra dag i dag i innhold, farge, syn, duft og konsistens.
* Tenk på at mat det dufter deilig og ser godt ut, betyr alt for appetitten.
* Smør maten så tett på serveringen som det er mulig. Frisk tilberedt mat er alltid å foretrekke.
* Inndra familien når det skal smøres matpakker. Deleger arbeidsoppgavene; la barnet hjelpe til, barna smøre selv eller gi hver av familiemedlemmene sitt Madpakkedag.

De gamle matkassene, hvor «matene» lå pent anrettet på brett i flere lag som kunne trekkes ut – er også å finne i forretningene igjen. Matkassene er fine og får oss til å tenke på skogtur eller piknik. Suppler gjerne matpakken med litt vann i et drikkedunk, frys dunket, fyll opp med kaldt vann – og så er det deilig kaldt vann til maten.

På mineoppskrifter.no har vi det gøy med å lese utenlandske artikler, men vi er ikke så flinke til å oversette. Denne artiklen er oversatt med et automatisk program. Bær over med skrivefeil og nyt heller godt av kunnskapen.