Ingredienser
200 gram Pølser 2 dl revet Ost 1-2 dl tykk Salsasaus 1 dl Crème fraiche Litt grønn Chili 6 nøster Tagliatelle
Tilberedning
Kok pastaen som angitt på pakken, og la den renne godt av. Legg den i en smurt ildfast form og legg om ønskelig på noen grønne chiliringer. Ta skinnet av pølsene (kan godt være sterke pølser) og legg dem delt i to eller i skiver oppå pastaen. Bland Creme fraiche med salsa og bre den over. Dryss god med revet ost over, sett formen i ovnen ved 225 gr og gratiner retten i ca. 15 min. eller til osten har smeltet. Serveres med baguett og grønn salat.

Mer om Meksikansk pølseform med pasta

Meksikansk pølseform med pasta er en rik og smaksfull rett som kombinerer elementer av både meksikansk og italiensk matlaging. Denne oppskriften er den perfekte blandingen av to kulturer og serverer et unikt knutepunkt mellom det beste fra begge matverdener. Og det beste? Den er enkel å lage, rimelig og garantert å fylle magene på en tilfredsstillende måte.

Den meksikanske pølsa, kjent som chorizo, er hovedingrediensen i denne retten. Den er kjent for sin rike, krydrete smak, noe som gir retten et kraftig piff. Til sammenligning er den italienske pastatypen du velger, opp til deg, men mange elsker å bruke noe som penne eller rigatoni. Disse typene pasta bidrar til å fange og holde på sausen, slik at hver bit er fullpakket av smak.

Tilberedningen av denne retten starter med opptining og steking av chorizo-pølse. I mellomtiden kokes pastaen til den er al dente, altså etter instruksjonene på pakken. Etter steking skal chorizoens fett beholdes i pannen, ettersom dette vil bli brukt til å lage den deilige sausen. I dette fettet blir det tilføyet et utvalg av ferske ingredienser, som løk, hvitløk, og paprika for ekstra smak.

Etter at disse ingrediensene er stekt til de er myke, legges knuste tomater, litt sukker, og en rekke krydder til. Disse inkluderer ofte oregano, chilipulver, paprika, kummin og koriander, som er typiske smaker i mange meksikanske retter. Deretter får denne blandingen simre i noen minutter for å tillate at smaken trekker inn.

Når pastaen er ferdig, blir den tappet for vann og deretter blandet direkte inn i sausen. Dette tillater at hver eneste pastaform blir dekket av den herlige, rike sausen. Og for å fullføre denne syndige delikatessen, legges det på et generøst lag med revet ost, gjerne mozzarella, cheddar eller en blanding bilder av de to. Deretter får retten en tur i ovnen, til osten er gyllen, boblende og deilig sprø på toppen.

Meksikansk pølseform med pasta er altså en rett som imponerer med sine intense smaker, en kombinasjon som virkelig får tennene til å løpe i vann! Denne retten er ideell for familiemiddager, sammenkomster med venner, eller når du rett og slett ønsker noe annet og spennende til middag.