Meretes klippfisk

Ingredienser
300 g utvannet klippfisk 2 neve frisk spinat 3 stk potet 0,50 stk løk 2 fd hvitløk 0,25 dl olivenolje 1,25 dl fiskekraft (se tips) 100 g fersk saueost, f.eks. manchego mel til panering salt pepper
Tilberedning
Vann ut fisken 1 1/2 -2 døgn og tørk den i kjøkkenpapir og skjær i porsjonsbiter.. Skyll godt av og rens spinaten for grove stilker. Skjær potetene i tynne skiver og finhakk løk og hvitløk. Surr løk og hvitløk i halvparten av oljen. Tilsett spinaten og la den surre med under omrøring i 30-40 sek. Smak til med salt og pepper. Trekk pannen vekk fra platen. Varm resten av oljen i en panne med høye kanter stek potetskivene og legg dem over i et ildfast fat. Fordel spinat og løkblandingen over. Vend fiskestykkene i hvetemel og stek på begge sider (i pannen der potetene ble stekt). Legg fisken over spinaten i formen og hell over varm fiskekraft. Riv over ost og stek midt i varm stekeovn 200 ºC i 15-20 min. Tips: Har du ikke fiskekraft bruk grønnsakbuljong (ikke fiskebuljong).

Mer om emnet: Meretes klippfisk

Meretes klippfisk er et produkt som har vært på markedet i flere år, men mange kjenner ikke til historien bak denne delikatessen. Dette produktet kommer fra Nordvestlandet, hvor kystklimaet gir de ideelle forholdene for å produsere klippfisk i toppklasse. Merete selv er veldig lidenskapelig om å bevare de tradisjonelle metodene for å produsere klippfisk, og hennes dedikasjon er tydelig i det endelige produktet.

Klippfisken fra Meretes er laget av fersk torsk som fanges langs norskekysten. Denne torsken blir saltet og tørket i et nøye kontrollert miljø, noe som gir klippfisken sin karakteristiske smak og tekstur. Dette er en langsiktig og arbeidskrevende prosess, som kan ta alt fra flere uker til måneder, alt etter fisken og værforholdene.

Kvaliteten på Meretes klippfisk har også blitt anerkjent på internasjonale arenaer. I flere anledninger har denne klippfisken vunnet priser og utmerkelser på forskjellige matfestivaler og konkurranser. Dette er et testament til Meretes dedikasjon til kvalitet og autentisitet.

Meretes klippfisk kan brukes i en rekke retter og er en perfekt ingrediens for å gi et ekstra løft til smaken. Den er spesielt populær i Bacalao, en tradisjonell rett med røtter i Portugal, men som har blitt en favoritt langs norskekysten. Klippfisken kan også brukes i alt fra supper og gryter, til tapas og pasta.

Meretes klippfisk er mer enn bare et måltid, det er en bit av norsk kulturarv og en hyllest til våre seilende forfedre. Merete fortsetter å produsere klippfisk med den samme lidenskapen og dedikasjonen som har gjort dette produktet til et kvalitetsstempel i norsk sjømatindustri.

Legg igjen en kommentar