300 g utvannet klippfisk
2 neve frisk spinat
3 stk potet
0,50 stk løk
2 fd hvitløk
0,25 dl olivenolje
1,25 dl fiskekraft (se tips)
100 g fersk saueost, f.eks. manchego
mel til panering
salt
pepper
Vann ut fisken 1 1/2 -2 døgn og tørk den i kjøkkenpapir og skjær i porsjonsbiter..
Skyll godt av og rens spinaten for grove stilker.
Skjær potetene i tynne skiver og finhakk løk og hvitløk.
Surr løk og hvitløk i halvparten av oljen. Tilsett spinaten og la den surre med under omrøring i 30-40 sek. Smak til med salt og pepper.
Trekk pannen vekk fra platen.
Varm resten av oljen i en panne med høye kanter stek potetskivene og legg dem over i et ildfast fat. Fordel spinat og løkblandingen over.
Vend fiskestykkene i hvetemel og stek på begge sider (i pannen der potetene ble stekt). Legg fisken over spinaten i formen og hell over varm fiskekraft. Riv over ost og stek midt i varm stekeovn 200 ºC i 15-20 min.
Tips: Har du ikke fiskekraft bruk grønnsakbuljong (ikke fiskebuljong).