Mer om: Middag i trappen
«Middag i trappen» er et voksende sosialt fenomen som bringer naboer sammen på en uformell og koselig måte. Konseptet er enkelt og innovativt; man arrangerer en felles middag i bygningens trappehall, hvor alle fra bygget er invitert til å delta.
Trappehallen blir omgjort til et mustret av spisested ved hjelp av kreativitet og samarbeid. Er trappene brede nok, kan man til og med sette opp små bord på hver trappetrinn. Hver familie eller person tar med en rett, og dermed blir måltidet et fellesskap av smaker. Dette skaper ikke bare en mulighet for å prøve ulike matkulturer, men også en solid plattform for å fremme interkulturell forståelse og samvær i nabolaget.
Trappe middagene kan også være tematiske for å legge til litt ekstra moro. For eksempel kan en ‘Street Food’, ‘Høst Suppefest’ eller ‘Dessert Aften’ være noen av temaene. I slike sammenhenger kan turopplevelsen intensiveres, det være seg ved å pynte trappene i tråd med temaene eller ved å ha spesielle dresskoder.
En annen interessant utvikling av «Middag i trappen» konseptet er ideen om lokale råvarer. Noen trappemiddager fokuserer på å bruke ingredienser som er høstet eller kjøpt lokalt, og fremmer dermed bærekraftig matforbruk og støtter lokale bedrifter.
«Middag i trappen» er ikke bare en mulighet for å dele et måltid, men også en unik måte å styrke nabolagskulturen og sosiale bånd på. Det gir en ny dimensjon til det å være naboer, og skaper en plattform for inkluderende og kulturbereikende fellesskap.