Middag i trappen

Livet kan fort bli A4 med barn, hus, bil og jobb. Tiden går raskere enn vi faktisk klarer å oppfatte den. Middagstiden er hjemme hos undertegnede et hellig tidspunkt, det er da vi forteller om dagen og barna forteller lange historier om sine oppdagelser. Dette er definitivt et hyggelig tidspunkt på dagen uavhengig av hva hvor det er, men i den siste tiden har middagsrutinen blitt en veldig «rutine». Jeg har aldri likt rutiner, så derfor bestemte jeg meg for å bryte rutinen. Jeg har helt siden jeg var liten likt å sitte i trappa. Dermed bestemte jeg meg for å spise en bedre middag med hele familien i trappen. Det viste seg å faktisk være svært praktisk å spise i en trapp, barna følte det nok som vi bodde i bakvendtland. Poenget her er ikke at vi satt å spiste middag i vår trapp fra NyTrapp.no  , poenget er at vi brøyt en rutine rundt vårt måltid. Slike rare oppgulp kan for mange virke som totalt unødvendig og provoserende. Ved å sette måltidet vårt i en helt annen stemning enn vi vanligvis gjør så ble matopplevelsen utrolig mye bedre og ga oss en god opplevelse. Det er nettopp disse opplevelsene du må «jakte» sammen med din familie! Så neste middag, spis den i kjelleren, trehytta til poden, ved søpledunkene, ute i gata. Husk tid får man aldri tilbake!!

Mer om: Middag i trappen

«Middag i trappen» er et voksende sosialt fenomen som bringer naboer sammen på en uformell og koselig måte. Konseptet er enkelt og innovativt; man arrangerer en felles middag i bygningens trappehall, hvor alle fra bygget er invitert til å delta.

Trappehallen blir omgjort til et mustret av spisested ved hjelp av kreativitet og samarbeid. Er trappene brede nok, kan man til og med sette opp små bord på hver trappetrinn. Hver familie eller person tar med en rett, og dermed blir måltidet et fellesskap av smaker. Dette skaper ikke bare en mulighet for å prøve ulike matkulturer, men også en solid plattform for å fremme interkulturell forståelse og samvær i nabolaget.

Trappe middagene kan også være tematiske for å legge til litt ekstra moro. For eksempel kan en ‘Street Food’, ‘Høst Suppefest’ eller ‘Dessert Aften’ være noen av temaene. I slike sammenhenger kan turopplevelsen intensiveres, det være seg ved å pynte trappene i tråd med temaene eller ved å ha spesielle dresskoder.

En annen interessant utvikling av «Middag i trappen» konseptet er ideen om lokale råvarer. Noen trappemiddager fokuserer på å bruke ingredienser som er høstet eller kjøpt lokalt, og fremmer dermed bærekraftig matforbruk og støtter lokale bedrifter.

«Middag i trappen» er ikke bare en mulighet for å dele et måltid, men også en unik måte å styrke nabolagskulturen og sosiale bånd på. Det gir en ny dimensjon til det å være naboer, og skaper en plattform for inkluderende og kulturbereikende fellesskap.

Legg igjen en kommentar