Pressemelding

I en begrenset periode fra 18.mars 2014 kan du smake to spesielt utvalgte Nespresso Grands Crus fra de colombianske kaffemarkene i Santander og Cauca.

colombia-kaffeColombia er et av verdens viktigste kaffeland, og flere av Nespresso sine Grands Crus kommer nettopp fra Colombia. Nå lanseres det to nye smaksvarianter, oppkalt etter de geografiske områdene kaffen kommer fra: Nespresso Limited Edition Grands Crus Cauca og Santander. De nye variantene har ulike smaksprofiler og aromaer, men begge Grands Crus er basert på de aromatiske Arabica-bønnene.

Frodige Cauca
Cauca er en frodig, grønn og fruktbar region i sørvest i Colombia, rett ved ekvator. Cauca er kjent for sine små kaffeplantasjer, der kaffebuskene vokser rett på fjell, uten noen beskyttelse for den stekende solen.

Santander ved Andesfjellene
Santander i nordøst er en tørrere og brattere region omgitt av fjell som danner den andre enden av Andesfjellene. Her blir kaffeplantene dyrket under høye trær som beskytter mot de intense solstrålene, og kaffebønnene utvikler et helt annet smaksbilde enn i Cauca.

Smak

colombia-kaffe-2Cauca Limited Edition Grand Cru er preget av fruktige, vinpregede aromaer og saftig smak. Den er kompleks og aromatisk og har en intensitet på 6. Santander Limited Edition Grand Cru har hint av ristet brød og søte toner av karamell. Kaffen har en rund og balansert avslutning og scorer 7 på intensitetsskalaen. Begge anbefales å nytes i en 40ml espresso-kopp.

Begge Colombian Terroirs Limited Edition Grands Crus beholder også smaksegenskapene når de tilberedes med melk. Cauca anbefales som en espressobase til Cappuccino, mens Santander egner seg aller best i en Latte Macchiato.

Cauca og Santander Limited Edition Grands Crus er tilgjengelige i Nespresso Boutiques, via Nespresso Club på 800 87 600, på nespresso.com, samt alle mobile applikasjoner fra 17. mars 2014. Pris per kapsel er kr. 3,90.

AAA Sustainable Quality Program
Cauca og Santander er to regioner på hver sin side av Colombia, der Nespresso har jobbet sammen med kaffebøndene med sitt program for bærekraftig utvikling (AAA Sustainable Quality Program). Et tett samarbeid mellom Nespresso og kaffebøndene har gjort det mulig å utvikle de spesialiserte Limited Edition Grand Cru-variantene Cauca og Santander.