Ingredienser

2 løk
2 fedd hvitløk
2 ss olivenolje
ca 600 g tomater
2 bokser hakkede hermetiske tomater
1 ss sukker
3 dl matfløte eller melk
1 dl vann
salt
pepper

Tilberedning

Finhakk løk og hvitløk og fres det sammen med olivenoljen i en kasserolle i 5 min. Løken skal ikke ta farge. Mens løken godgjør seg, skålder du tomatene. Kok opp vann i en kasserolle. Skjær et snitt på toppen av tomatene og legg dem i vannet i 30 sekunder. Hell ut kokevannet og la det renne iskaldt vann over. Nå er det lett å få av skinnet.

Hakk opp tomatene og ha dem, bokstomatene og sukker i kasserollen sammen med løken. La det stå og småputre i 25 min. Bruk en stavmikser eller en blender til å mose tomatblandingen. Har du ikke det, kan du kjøre det gjennom en sil og presse mest mulig igjennom den. Ha det hele tilbake i kasserollen. Tilsett fløten og vannet og la suppen koke opp. Smak til med salt pepper og evt brødkrutonger.