250 g sopp
1 liten løk
2 ss olivenolje
1 fedd hvitløk
½-1 rød chili
1 l god kraft
3 ss maizena
½ dl kaldt vann
1 ½ dl creme fraiche eller kremfløte
4 ss persille eller kjørvel
4 ss frisk koriander
salt og nykvernet pepper
1 beger matyoghurt
Rens soppen, skjær av stilkene og hakk dem grovt. Finhakk løk og la det surre sammen med soppstilkene i olje i 5 min. Tilsett finhakket hvitløk og chili. Ta ut frøene av chilien først.
Kok opp kraften i en kjele, gjerne god hønsekraft, og tilsett sopp-/løkblandingen og la det hele koke i 20 min. Sil suppen, kast sopp-/løkblandingen, og ha suppen tilbake i kjelen. Sopphattene skjæres i tynne skiver og freses et par minutter i litt olje.
Rør creme fraiche inn i suppen og tilsett soppen. La det hele koke i minst 5 min. Hakk urtene og rør dem inn og smak til med salt og pepper. Server matyoghurt ved siden av.