Ingredienser

3,5 dl sukker
2,5 dl kremfløte
4 ss glukose (kjøpes på apoteket, flytende og pulver fungerer like bra)

Smakstilsetning:
noen dråper sitron- eller peppermynteolje (kjøpes på apotek)

Tilberedning

Bland alt i en vid kjele. Kok opp og la blandingen småkoke til den holder karamellprøven (det tar ca. 45-60 min).

Pensle en bolle med olje, hell i massen og pisk kraftig til massen er tykk.

Ha den på oljet bord (ikke trebord) og elt videre til massen er seig og smidig.

Klapp den ut ca 1 cm tykk og legg den på oljet matpapir.

Sett den kjølig til den er ordentlig stiv.

Skjær ut karameller på 1x1x3 cm. Pakk dem i cellofan eller plast. Gir ca. 75 stk.

Man kan også piske til massen blir skikkelig tykk og hoppet over punktet med knaing.

Disse karamellene blir litt sprø i konsistensen, ikke seige som vanlige karameller.