Ingredienser:

750 gr. hvetemel
150 gr sammalt grov hvete
50-100 gr.
1 pk. tørrgjær
2 ts salt
1ts sukker
1/2 dl gresskarkjerner
1/2 dl knuste linfrø
100 gr. hvetekim,
1/2 dl gresskarkjerner
1/2 dl valnøtter
2 ss rapsolje (eller annen olje)
Ca 1 l lunkent vann

Tilberedning:

Bland alt det tørre i kjøkkenmaskin. Tilsett olje blandet med litt vann, og ha i mer vann, til deigen slipper bollen. La deigen elte på hastighet 1- 2 i ca. 5 min. Ettehev i 1 time. Form 2 brød, og legg de i godt smurte former. La heve i 45 min.
Forvarm ovnen på 225 gr. Sett den på 200 gr. når brødene er klare til å settes i ovnen. La brødene steke midt i ovnen, på rist, ca. 45 min. – 1 time.
Hvelv brødene på rist, og avkjøl.